16 Ağustos 2024 Cuma

Mahindra Thar Roxx


Mahindra'nın Jeep Wrangler kopyası modeli Thar, iki tane daha kapıya kavuştu. Aslında bambaşka bir modele dönüşen Thar Roxx, kaput altında aynı motor seçeneklerini sunuyor olsa da platformu ve iç mekanında ciddi değişiklikler yaşamış.

Yenilenen ön panjurunda aynı zamanda LED farlara yer veren otomobil 18 veya 19 inç çaplı jantlarla alınabiliyor. Eklenen arka kapılarla birlikte tavanı da yükselen modelin arka kapı kolları C sütununda. Arka bölümdeyse yeni stoplar ve bagaj kapağı camı için yeni menteşeler görülebiliyor.

Tamamen yeni bir merdiven şasiye sahip olan otomobbilin donanımında farklı sürüş modları ve kilitlenebilir diferansiyeller bulunuyor. Thar'dan p443 mm daha uzun olan That Roxx, 4.428 mm boya, 1.870 mm ene ve 1.923 mm yüksekliğe sahip. Aks mesafesi de 400 mm artışla 2.850 mm olmuş.

İç mekanda ana hatlar aynı kalsa da farklı bir direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, sahte deri döşemeli konsol ve kapı içleri, daha büyük dokunmatik ekran, daha geniş ve soğutmalı torpido gözüyle açık renkli döşemeler gibi farklılıklar var. Arka koltukları da artık 3 kişilik olan otomobilde açılabilir cam tavan ve 9 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi opsiyonları da sunuluyor.

650 mm'lik su geçiş derinliğini koruyan otomobilde benzinli ve Diesel motor seçenekleri sunuluyor. 2 litre hacimli, benzinli ünite 177 beygir güç, 380 Nm tork üretebilirken 2.2 litre hacimli Diesel motor 175 beygir güç, 370 Nm tork üretebiliyor. Arkadan veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen model 6 ileri vitesli manuel ve yine 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder