13 Ağustos 2024 Salı

Nilu27


Son zamanlarda sayıları ilginç şekilde artmakta olan düşük üretim adetli ve atmosferik emişli motorlarla donatılan hiper otomobillere bir yenisi eklendi. Bu yeni üretici, daha önce Lamborghini, Pagani, Genesis ve Bugatti gibi markalarda çalışan tasarımcı Sasha Selipanov tarafından kurulmuş.

Yuvarlak hatlı tasarımı dikkat çekici olan otomobilin ince yapılı farları, ön tamponun hava girişlerini çerçevelemiş. Gövdesi üzerinde büyük hava giriş ve çıkışları yer alan araçta yukarıya doğru açılan kapılar ve tek bijonlu jantlar kullanılmış. Bu jantlar önde 20, arkada 21 inç çaplı.

Geniş yan etekler ve tek silecek gibi detaylara da sahip olan araçta motor kapağı bulunmuyor. Bu sayede 3D baskı Inconel egzoz sistemi, üç çıkışıyla birlikte izlenebiliyor. LED stopları çerçevelere sahip olmayan modelin difüzörü de dev yapısıyla öne çıkıyor.

Pagani benzeri, detayları üzerinde çok çalışılmış bir iç mekan sunan araçta analog gösterge paneli ve üç kollu direksiyon simidi kullanılmış. Karbon fiber, deri ve farklı metallerin oluşturduğu görüntü bir sanat eserini andırsa da işlevsellik de korunmuş.

Bazı kumanda elemanları tavana yerleştirilen aracın sahip olduğu tek ekran da arka görüntüyü ileten elektronik dikiz ayna. Koltukları sabit tasarlanan otomobilin yere sabitlenen metal pedalları ve kafalıkları ayarlanabiliyor. 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri de standart donanımda.

Gövdesinin tamamı karbon fiberden üretilen otomobilin kaputu altında Hartley imzalı, atmosferik emişli, 6.5 litre hacimli V12 motor bulunuyor. Ünitenin 11.000 d/d'da 1.000 beygir üzerinde güç, 850 Nm üzerinde tork üretmesi bekleniyor. Şanzımansa 7 ileri vitesli manuel bir ünite. İlk etapta 15 örneği üretilecek olan araç pistlere özel olsa da ilerleyen zamanlarda 54 adet yol versiyonu da bizlerle olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder