17 Ağustos 2024 Cumartesi

Rimac Nevera R


Kısa süre önce süper zenginlerin içten yanmalı hiper otomobiller almak istediğini açıklayan Mate Rimac, Nevera'nın daha da güçlü bir şeçeneğini tanıttı. Tasarım olarak da farklılaşan otomobilin 2.3 milyon Euro seviyesindeki fiyatı da tahmin edileceği gibi artmış. Aracın üretim adediyse 40 ile sınırlı.

Bir yandan aerodinamik yapısı geliştirilen, diğer yandan sadeleştirilen ön tamponu panjurdan kurtulduğundan daha şık görünen aracın ön kapağı daha küçük olduğundan tampon bitiş çizgisi bulunmuyor. Genişleyen yan etekler haricinde hava giriş ve çıkışları da elden geçirilmiş.

Yenilenen tasarıma sahip jantlar önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı. Kapıları yine yukarıya doğru açılan modelin arka bölümünde sabit bir spoiler bulunuyor. 350 km/s'te 400 kg yere basma kuvveti üreten araç bu konuda %15 iyileşme sağlamış. Bu bölümde sunulan hava çıkışları da yeniden tasarlanmış.

İç mekanda çok daha az değişim sunan otomobil artık hem koltuklar hem de konsolda Alcantara döşeme sunuyor. Modelin ağırlığında yaşanan 35 kg'lık düşüşün 2.5 kg'ı buradan geliyor. Sunulan diğer değişiklik konsolda farklı renklerde trim parçalarının kullanılabilmesi. Aracın iç mekan uyarı aydınlatmaları da daha çok renk seçeneği sunuyor.

Dört elektrik motoruna sahip olmaya devam eden araç 2.265 kg ağırlığında ve 2.107 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 1.81 saniyede ulaşabilen aracın 200 km/s'i görmesi 4.38, 300'e ulaşmasıysa 8.66 saniye sürüyor. Maksimum sürat 350 km/s'te sınırlansa da özel durumlarda sınırlandırıcı 412 km/s'e ulaşabiliyor. Batarya kapasitesiyse 120'den 108 kWh seviyesine düşmüş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder