1 Haziran 2021 Salı

Rimac Nevera


Rimac, 2018 yılında tanıttığı konsept aracı C_Two'nun seri üretim versiyonuyla karşımızda. İsmi değişen otomobilin teknik verilerinde de güncellemeler var. 150 örneği üretilecek otomobilin fiyatıysa 2 milyon Euro olarak açıklandı.

İlk bakışta tasarımı aynı kalmış gibi görünen otomobilin aerodinamik yapısı ciddi oranda daha verimli hale getirilmiş. 20 inç çaplı ve tek bijonlu jantlar da daha standart bir görünüme kavuşmuş. Yukarıya doğru açılan kapılar, adaptif spoiler ve büyük difüzör de modelde görev yapmaya devam etmiş.

Karbon fiber gövdeye sahip olan otomobilin iç mekanında da genel olarak konseptin izlerini görmek mümkün. Dijital gösterge paneli ve büyük sayılabilecek dokunmatik ekranın haricinde yolcu önüne de bir ekran ekleyen Rimac, ara konsolu daha sade bir görünüme kavuşturmuş.

2.150 kg ağırlığa sahip olan otomobilin karbon seramik fren diskleri, önde 6 pistonlu ve Brembo armalı kaliperlere sahip. Araçta kullanılan yapay zeka programı sahip olduğu sensörler sayesinde sürücüye pist sürüşlerinde öneriler sunabilecek.

Dört elektrik motoruna sahip olan Nevera, 1.914 beygir güç, 2.360 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekişli modelin 0-100 km/s deparı 1.97 saniye sürerken 300 km/s barajı 9.3 saniyede aşılıyor. Maksimum süratse 412 km/s. 120 kWh kapasiteli bataryalar 550 km menzil sunarken 500 kW hızlı şarj ile %0-%80 şarj sadece 22 dakikada tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder