17 Ağustos 2024 Cumartesi

Kalmar 9x9


Bu yıl Monterey'de Porsche fırtınası görülebiliyor. Ana markanın haricinde farklı üreticilerin klasik Porsche modellerine gönderme yapan modelleri de ortaya çıkan araçlar arasında. Tuthill'in GT1 benzeri çalışmasının ardından Danimarka merkezli Kalmar, 959'a göz kırpan otomobiliyle bizlerle.

Maksimum süratte 1.480 kg gibi inanılmaz bir yere basma kuvveti üretebilen otomobilin bu değere nasıl ulaştığı aerodinamik kitten belli oluyor. Geniş hava girişleri sunan tamponda splitter ve deflektörler sunulurken kaput ve ön çamurlukların hem üst hem de arkasında hava çıkışları var. 20 inç çaplı jantlar tek bijonlu.

Yan eteklerde de kanatçıklar sunan 9x9, arka çamurlukların önünde dev hava girişlerine sahip. Arka bölümde büyük bir sabit spoiler, difüzör ve yan kanatlar aerodinamik kiti tamamlıyor. LED stoplar ortada birleşirken çift çıkışlı egzoz stopların hemen altına alınmış. Bu arada motor kapağının üzerinde de ek hava girişlerine yer verilmiş.

İç mekanda klasik ve modern 911 çizgilerini sunan karbon fiber gövdeli araçta bol Alcantara döşemeler, yere sabitlenmiş metal padallar, karbon fiber yarış koltukları, analog devir saati ve üç kollu direksiyon simidi bulunuyor. Orta konsolda ekran sunmayan 9x9'un bu bölümde analog havalandırma kumandaları sunduğu görülebiliyor.

Sadece 9 örneği üretilmesi planlanan otomobilin üç farklı güç seçeneği bulunuyor. 9X9 Leichtbau olarak anılan hafifletilmiş model 1.250 kg boş ağırlığa sahip. 4 litre hacimli, atmosferik emişli, 6 silindirli Boxer motoru 530 beygir güç üretebilen aracın bu ünitesi 911 GT3'ten alınmış. 7 ileri vitesli manuel veya çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılabilen seçenek 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşıyor.

9X9 Sport'ta 911 GTS'in çift turbo beslemeli, 3 litre hacimli, 6 silindirli Boxer ünitesi kullanılsa da araç 650 beygir güç üretiyor. 1.3 tonluk boş ağırlığa sahip versiyon da iki farklı şanzımanla tercih edilebiliyor ve 0-100 km/s deparını 3.7 saniyede tamamlayabiliyor.

En güçlü seçenekse sadece 9x9 olarak anılıyor ve 911 Turbo S'in 3.8 litre hacimli, çift turbo beslemeli motoruna sahip. Modifikasyon sonucunda gücü 930 beygire yükseltilen araç sadece 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla sunuluyor ve dört tekerlekten çekiş sistemi yardımıyla 0'dan 100 km/s sğrate 2 saniyede ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder