31 Mart 2023 Cuma

Lamborghini LB744 Revuelto


Aventador, 12 yıllık üretimin ardından yerini hibrit bir araca bıraktı. İçten yanmalı motoru eskiden olduğu gibi atmosferik emişli bir V12 olan Revuelto, sadece elektrikli olarak ilerleyebilmesiyle de dikkat çekiyor. İç mekanda yaşanan modernleşme de İtalyan markadan uzun süredir beklenen şekilde gerçekleşmiş.

Gövde tasarımı, geçtiğimiz 10 yılda karşımıza çıkan diğer Aventador temelli versiyonlara göndermeler yapan otomobilde Y biçimli gündüz aydınlatmaları, sert köşeler, çift bombeli tavan, büyük hava girişleri, gizli kapı kolları, önde 21, arkada 22 inç çaplı jantlar, seviyesi ayarlanabilen spoiler, yine Y biçimli LED stoplar, büyük difüzör ve stoplar arasına yerleştirilen egzoz çıkışları dikkat çeken detaylar arasında.

Yukarıya doğru açılan kapılardan ulaşılan iç mekanda dijital gösterge paneli, dik yerleşime sahip dokunmatik ekran ve yolcu önüne eklenen bilgi ekranı gözlerden kaçmıyor. Karbon fiber trim parçaları ve Alcantara döşemelerle zenginleştirilen yaşam bölümünde üzerine birçok mod seçim düğmesi eklenen direksiyon simidi de dikkat çekiyor.

Tamamen karbon fiberden üretilen iskeletine rağmen 1.772 kg kuru ağırlığı bulunan otomobilde önde 10, arkadaysa 4 pistonlu fren kaliperleri kullanılmış. Karbon seramik fren diskleriyse 410 ve 390 mm çaplı. Yarı aktif süspansiyon sistemi ve yönlendirilebilir arka aks da donanımlar arasında.

6.5 litre hacimli V12 motoru da eskisinden hafif olan Revuelto'nun bu ünitesi kendi başına 825 beygir güç, 725 Nm tork üretebiliyor. 150 beygir güç üretebilen üç elektrik motoruyla toplamda 1.015 beygir güç üretebilen aracın 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanı da yepyeni bir ünite. 

Sadece elektrikli olarak kullanıldığında önden çekişli ve 180 beygir gücünde olan otomobilin 3.8 kWh kapasiteli bataryalarıysa yaklaşık 15 km menzil sunabiliyor. Bagaja yerleştirilen girişten 7 kW'lık istasyonla şarj edildiğinde 30 dakikada dolabilen pilleri V12 motor sadece 6 dakikada doldurabiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 2.5, 200 km/s'eyse 7 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati 350 km/s'te sınırlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder