31 Mart 2023 Cuma

Hyundai Sonata

Hyundai'nin büyük sedan modeli Sonata makyajlandı. Değişimi basit bir makyajdan çok daha büyük olan otomobil hem iç hem de dış mekanda büyük yenilikler sunarken kaput altında da yenilikler yer alacak. Güncellemelerle birlikte modele ilk defa dört tekerlekten çekiş sistemi desteği de gelecek.

Diğer birçok Hyundai modeli gibi çift katlı LED far tasarımına kavuşan otomobilde çok daha agresif duran ön tampon seçenekleri sunuluyor. N Line armasına sahip olan araçlarda 19 inç çaplı jantlar standart. Arka bölümünde sunduğu 4 egzoz çıkışı sayesinde tanınabilen bu modellerde, diğer seçeneklerde olduğu gibi LED stopları bağlayan kısım yukarıya alınmış.

İç mekanında da büyük yenilikler olan otomobilde artık 3 kollu direksiyon simidi kullanılıyor. Dijital gösterge paneli de dokunmatik ekranla ortak düzleme yerleştirilmiş. Havalandırma ızgaraları gizlenen otomobilin vites selektörü de direksiyon kolonuna alınmış.

Kaputu altında daha önce de görev yapan 2.5 litre hacimli, benzinli ünitenin atmosferik ve turbo beslemeli seçeneklerini koruyacağı öğrenilen otomobilin 1.6 litre hacimli, turbo motora veda edeceği konuşuluyor. Hibrit motoru da koruyacak olan Sonata'da dört tekerlekten çekiş sistemi de alınabilecek. Hibrit araçtaysa 2 litre hacimli ünite görev yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder