18 Ağustos 2024 Pazar

Porsche 911 Speedster LT


Porsche çok ilginç bir araçla karşımızda. Şimdiye kadar sadece iki örneği üretilen 993 kasa koduna sahip Speedster 3. kardeşe kavuştu. İlk araç Ferdinand Alexander Porsche'nın 60 yaşı anısına üretilirken ikincisi Jerry Seinfeld'in garajında. Güncel araçsa endüstriyel tasarımcı ve Porsche koleksiyoneri Luca Trazzi için üretildi.

993 kasa kodlu 911 Turbo'dan izler taşıyan model bu aracın  ön tamponu ve 18 inç çaplı jantlarına sahip. Genişletilmiş çamurluklar, koyulaştırılmış aydınlatma grubu, LED farlar, yuvarlak yan aynalar ve genişleyen yan etekler modelin dikkat çeken yanları.

Mesleği icabı aracın tasarımında ve üretiminde de rol almak isteyen Trazzi otomobilin bez tavanını bizzat kendisi tasarlamış. Normalde arka koltukların bulunduğu bölümün üzerinde tipik Speedster kapağı eklenirken tavanın duruşu da farklı bir dokunuş olarak dikkat çekiyor.

İç mekanda da siyah ve renkler dikkat çekiyor. Sabit kafalıklı, elektrikli koltuklar damalı bayrak ve Speedster armasına sahipken aynı kaplamanın bagajda da olduğunu belirtelim. Gösterge tablosu ve dikiş iplikleri de da sarı renkli olan aracın iç mekanında bol karbon fiber parça kullanılmış. Modern radyo ve navigasyon sistemi de klasik kokpitin sahip olduğu boşluklara uyumlu olarak tasarlanmış.

Mekanik olarak da farklı olan otomobilin direksiyon ve fren sistemiyle birlikte 3.8 litre hacimli, atmosferik emişli, 6 silindirli Boxer motoru 911 Carrera RS'ten alınmış. Yaklaşık 300 beygir güç üretebilen ünite bu gücü arka aksa 6 ileri vitesli manuel şanzıman yardımıyla aktarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder