18 Ağustos 2024 Pazar

Touring Superleggera Veloce12


Bir güzel haber de İtalya'dan geldi. Son zamanlarda sonu gelmeyecekmiş gibi görünen Porsche rostomodları, Touring Superleggera'nın Ferrari modeliyle duraklıyor. Üstelik gençleşen model 90'lardan kalma bir 550 Maranello.Sadece 30 örneği bulunacak aracın dönüşüm fiyatıysa araç hariç 690.000 Euro.

Gövdesinde büyük değişiklikler yapılan otomobilin ön panjuru kısalmış ve kalınlaşmış. Tampon altına splitter eklenirken kenarlara da hava geçişleri eklenmiş. Yeni kaputta yer alan hava girişi de daha ince ve geniş olan restomod modern LED farlara kavuşmuş.

Yan bölümde, çapları 19 inçe çıkan jantlar ve yeni aynalar dikkat çekerken siyah renkli alt korumanın kapılara doğru yönlendiği görülebiliyor. Ön çamurluklarda yer alan hava çıkışları yukarıya alınıp küçültülmüş. Arkadaysa LED stoplar, daha büyük bir spoiler şeklini alan bagaj kapağı, difüzör ve yeni egzoz çıkışları göze çarpıyor.

İç mekanda ana hatlar aynı kalsa da hemen her parçada değişiklik yapılmış. Gösterge paneli zemini, koltuk ve konsol döşemeleri, havalandırma ızgarası çerçeveleri ve kumandaları yeni görünümlerine kavuşmuş. Vites konsolu ve metal pedal seti de çok daha modern bir tasarımla karşımıza çıkmış. Dışarıda olduğu gibi etrafa birçok Superleggera arması yerleştirilirken koltuklar arasına bir de bardaklık eklenmiş.

Yenilenen fren sisteminde Brembo ile çalışan Touring Superleggera, önde 6, arkadaysa 4 pistonlu kaliperler kullanmış. Sertliği ayarlanabilir TracTive süspansiyon sistemi ve yeni egzoz sistemi de 12 silindirli otomobili günümüze daha uygun bir şekle sokmuş.

Motordan bahsetmişken, 5.5 litre hacimli, atmosferik emişli V12, yeni egzoz sistemi sayesinde 25 beygir artışla 510 beygir güç üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip aracın performans verilerindeyse bir değişiklik yaşanmamış. 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilen Veloce12'nin maksimum sürati 320 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder