18 Ağustos 2024 Pazar

Maserati GT2 Stradale

Maserati MC20 temelleri üzerine geliştirilen araçların sayısı artıyor. Project24'ü fazla agresif bulanlar için geliştirilen model de pist yarışçılarından aldığı detaylarla yarış havaları estirmeyi başarıyor. Kaput altında da az da olsa geliştirme çalışması yapılmış.

Daha köşeli ön panjur, daha geniş hava girişleri ve splitter gibi farklılıklar sunan ön tampon, hava çıkışlarına sahip ön kaput ve çamurluklar, 20 inç çaplı, tek bijonlu dövme jantlar, genişleyen arka çamurluk üstü hava girişleri, siyah egzoz çıkışları, ince spoiler ve ayarlanabilir karbon fiber spoiler gibi farklılıklar sunan otomobilde kromajlı armalar da siyah renkte sunuluyor.

İç mekanın ana hatları değişmemiş olsa da üst kısmı direksiyon simidi vites değiştirme ışıkları sunuyor. Daha fazla karbon fiber sunulan yaşam alanında Alcantara da daha bol kullanılmış. Karbon fiber koltuklarda dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri kullanılıyor. Yenilenen ara konsolun açısı değiştirilmiş ve altı boşaltılmış.

Yapılan aerodinamik iyileştirmeler sonrasında 280 km/s'te yere basma kuvveti 500 kg'a ulaşan aracın süspansiyon sistemi de sertleştirilmiş. Brembo fren sisteminde kullanılan karbon seramik diskler de büyürken eletronik limitli kaydırmalı diferansiyel, yarı slick Michelin lastikler ve özel ayarlı ABS ile ESP opsiyonel olarak alınabiliyor.

Çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli V6 ünitesi de elden geçirilen otomobil artık 640 beygir güç, 720 Nm tork üretebiliyor. 60 kg hafifleyen otomobil 8 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanını korumuş. Arkadan itişli model 0'dan 100 km/s sürate 2.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 324 km/s'e düşmüş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder