15 Haziran 2024 Cumartesi

BMW 2 Serisi


BMW'nin tartışmalı tasarıma sahip modellerinden biri daha makyajlandı. Operasyonun ismi makyaj olarak geçiyor olsa da görsel anlamda neredeyse hiçbir yenilik sunmayan 2 Serisi'nin en güçlü seçeneği olan M2 ise daha yüksek gücüyle beğeni toplamaya çalışacak.

Yeni gövde renkleri ve farklı tasarıma sahip 19 inç çaplı jantlarıyla sınırlı kalan yenilikler siyah renkli trim parçaları ve M2 için parlak gri renkli jantlarla zenginleşse de yine de cılız kalmış. Bu araçta siyah renkli egzoz çıkışları standart olarak sunulurken model ismi armaları da farklı renkleriyle dikkat çekiyor.

İç mekanda yeni sürümüne kavuşan iDrive dışında yenilenen direksiyon simidi ve orta konsolda sunulan yeni havalandırma ızgarası en büyük farklılığı oluştururken burada da yeni döşeme seçenekleriyle ortam renklendirilmeye çalışılmış.

Güvenlik sistemlerinde de güncellemeler yapılan otomobilin 230i ve M240i seçeneklerinde sırasıyla 2 ve 3 litre hacimli, benzinli motorlar kullanılmaya devam etmiş. Araçlar sırasıyla 255 beygir güç, 400 Nm tork ve 382 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor.

Bu ikili 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulsa da M2'yi 6 ileri vitesli manuel üniteyle almak da mümkün. Artık 480 beygir güç üretebilen otomobil manuel şanzımanla 550, otomatikleyse 600 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s deparıysa manuel araçta 4.1, otomatikteyse 3.9 saniyede tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder