12 Haziran 2024 Çarşamba

Mini Cooper


Mini modellerinin büyüme trendi devam ediyor. Şubat ayında üç kapılı seçenekleri tanıtılan yeni nesil benzinli araçlara beş kapılı kardeşler de eklendi. İsimlendirme şekli de üç kapılı kardeşlerinden alınan otomobillerde yabancı olmadığımız çizgiler kullanılıyor.

Dışarıdan bakıldığında 3 kapılı kardeşinin iki kapı eklenmiş hali olarak tanımlayabileceğimiz aracın arka bölümünde, spoiler yanında kalan direkler üzerinde bir parça değişikliği yapılmış. 17 ve 18 inç çaplı jantlar ve farklı tavan renkleri bu modelde de alınabiliyor. 4.036 mm boya sahip olan araç 3 kapılı kardeşinden 172 mm daha uzun. Aks mesafesinde de bu araca göre 72 mm artış var.

İç mekana geçildiğinde tasarımın sürpriz olmayan bir şekilde kardeşiyle aynı olduğu görülüyor. Merkezi dokunmatik ekran ve farklı döşeme rengi seçenekleri sunulan bölümde asıl fark arkada. 3 kapılı araç bu bölümde iki kişilik oturma kapasitesi sunarken 5 kapılı araç toplamda 5 kişilik.

Kaputu altında 1.5 ve 2 litre hacimli üniteler sunan ikilinin 3 silindirli olanı 156 beygir güç, 230 Nm tork üretebilirken 4 silindirli ünite 204 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılan ikilinin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması sırasıyla 8 ve 6.8 saniye sürüyor. Maksimum süratlerse 225 ve 242 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder