14 Haziran 2024 Cuma

Alpine A290


Şubat ayında seri üretim modelleri tanıtılan Renault 5 E-Tech'in Alpine armalı seçenekleri de ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl sergilenen A290_β konseptinden detaylar taşıyan otomobil, Renault markasını taşıyan kardeşinden çok daha güçlü.

Önden bakıldığında daha sportif duran tamponuyla dikkat çeken otomobilin sis farları yukarıya alınırken far içlerinde sis farlarının X armaları görülebiliyor. 19 inç çaplı jantlar, toplamda 60 mm genişleyen çamurlukların içini dolduruyor.

Brembo fren sisteminin kırmızı renkli kaliperleri, genişleyen yan etekler ve üzerine girintiler eklenen arka kapılar da araca özel. LED stoplar arasına minik bir spoiler eklenen otomobilin Alpine yazısı biraz daha aşağıya alınmış. Difüzör entegre edilmiş arka tampon da bu modele özel.

İç mekanın ana hatları Renault 5'ten alınmış olsa da yuvarlak göbekli ve ek düğmelere sahip direksiyon simidi, metal pedal seti, Alpine ve A290 armaları, daha yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar gibi farklılıklara sahip. Vites selektörü de direksiyon simidi arkasından orta konsolun altına alınmış.

Önde tek elektrik motoruna sahip olan otomobilin 180 beygir güç, 285 Nm tork üretebilen seçeneği 0'dan 100 km/s sürate 7.4 saniyede ulaşabilirken 220 beygir güç, 300 Nm tork üretebilen versiyonda bu süre 6.4 saniye olarak gerçekleşiyor. 100 kW şarj destekleyen 52 kWh kapasiteli bataryalarsa 380 km menzil sunabiliyor. Boş ağırlıksa 1.480 kg.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder