15 Haziran 2024 Cumartesi

Lynk & Co Z10


Çin'den yeni model haberleri gelmeye devam ediyor. Lynk & Co'nun yeni sedan modeli Z10, büyük boyutlarıyla dikkat çeken bir model olsa da aracın teknik verilerinin çoğu henüz paylaşılmadı. Güzel olansa aracın Lotus ve Volvo ile teknoloji paylaşıyor olması.

Diğer Lynk & Co modellerinde olduğu gibi çok parçalı farlar kullanılmış olsa da Z10'da ön tampon boyunca uzanan LED şerit gözlerden kaçmıyor. LiDar sensörüne sahip tavan camdan üretilirken hemzemin kapı kolları ve aerodinamik jantlar hava sürtünme katsayısını aşağıya çeken detaylar. 

Yüksekliği ayarlanabilen spoiler ve açılı olarak aşağıya inen bagaj kapağı gibi detaylara sahip olan arka bölümde öndeki tasarımı andıran LED stoplar kullanılmış. Arka tampon tasarımıysa ön tamponda olduğu gibi oldukça sade tutulmuş. Z10, 5.028 mm boya, 1.966 mm ene, 1.468 mm yüksekliğe ve 3.005 mm aks mesafesine sahip.

Aynı sadeliği iç mekanda da devam ettiren Z10, ince yapılı dijital gösterge paneli, üst ve alt kısmı düzleştirilen iki kollu direksiyon simidi ve büyük dokunmatik ekran gibi donanımlar bulunuyor. 800 Volt altyapısı sunan otomobilin menziliyse 800 km olarak açıklandı. Modelin 0-100 km/s deparıysa 3.5 saniye olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder