13 Ekim 2022 Perşembe

BMW M2


BMW'nin küçük coupé modeli sonunda en sportif seçeneğine kavuştu. M2, yeni nesilde de dikkat çekici bir görünümle karşımıza çıkıyor. Aracın performansı, büyük kardeşi M4'e hızlı bir şekilde yaklaşırken ağırlığı da giderek yükseliyor.

Standart modelden de köşeli hatlara sahip olmayı başaran M2'nin önünde ilginç tasarımlı panjur ve geniş hava girişleri görülebiliyor. Yaklaşık 50 mm genişleyen çamurluklar önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlara ev sahipliği yaparken yan etekler de daha çıkık tasarlanmış. 

M tasarım yan aynalar ve opsiyonel olarak sunulan karbon fiber tavanın haricinde arka bölümde ince spoiler, dörtlü egzoz çıkışları ve çok daha agresif duran tampon gözlerden kaçmıyor. Önceki nesil araçtan 104 mm daha uzun olan otomobilin ağırlığı da 1.730 kg'a ulaşmış.

İç mekanda diğer BMW modellerinde yer alan büyük gösterge paneli ve dokunmatik ekrana sahip olduğu görülebilen M2'nin metal pedal seti ve karbon fiber trim parçaları da farklılık yaratmış. Opsiyonel donanımda yer alan karbon ön koltuklarsa hem daha sportif desteklere sahip hem de 10.8 kg hafifleme sağlıyorlar.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli, S58 kodlu motoru kullanan otomobil 460 beygir güç, 550 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşabilen otomobil 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla aynı işi 4.1 saniyede tamamlıyor. Araçların 0-200 km/s deparlarıysa sırasıyla 14.3 ve 13.5 saniye.

Maksimum sürati 250 km/s'te sınırlı olan M'nin limitörü opsiyonel olarak 285 km/s'e çekilebiliyor. Drift puanlama sistemine de sahip olan aracın fren dozlamasından vites değişim şiddetine, gaz pedalı hassasiyetinden diferansiyeline kadar birçok özelliği kişiselleştirilebiliyor. Süspansiyon sisteminin de sertlik ayarlı olduğunu hatırlatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder