14 Ekim 2022 Cuma

Alpine Alpenglow


Alpine, çılgın konseptler hazırlamaya devam ediyor. Tek kişilik bir yarış aracı olarak düşünülen Alpenglow, dikkat çekici tasarım detaylarını boyutlarıyla pekiştiriyor. Asıl farklılıksa kaputun altında yatıyor.

Yuvarlak hatlara sahip olan otomobilin önde yer alan LED aydınlatma grubu rengini kırmızıya çevirebilirken arkada yer alanlar da maviye dönebiliyor. Bu, gök taşlarına bir gönderme olarak düşünülmüş bir detay. Boyu 5, eniyse 2 metrenin üzerinde olan otomobilin yüksekliğiyse 1 metrenin altında.

Dev jantlara sahip olan konseptin aynalarıysa ön çamurluklara yerleştirilen kameralar. Önde yer alan büyük kanadı arkada da karşımıza çıkaran modelin arka çamurluk önünde sabit, üzerindeyse kapanabilen hava geçişleri yer alıyor. Gövdeyi ortadan ikiye bölen kırmızı ışık şeridi ve uzun kuyruk kısmında yer alan difüzör de diğer öne çıkan detaylar.

Tek kişilik iç mekanında sadece dört noktadan bağlantılı emniyet kemeri, yarış otomobillerinde kullanılanları andıran, üst kısmı kesik direksiyon simidi, dışarıda da dikkatimizi çeken kırmızı aydınlatma ve şeffaf pedal seti bulunan aracın sürüş verileri cama yansıtılıyor.

Sürücünün her iki yanına yerleştirilen hidrojen tanklarından güç alan otomobilin teknik detaylarıysa paylaşılmadı. Alpine, hidrojeni, hem doğrudan yakarak hem de yakıt pillerinde kullanarak bataryalı elektrikli otomobillere alternatif olarak kullanmak istiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder