13 Ekim 2022 Perşembe

Polestar 3


Polestar farklı segmentlere girmeye devam ediyor. Sırada markanın büyük SUV modeli 3 var. Gelecek nesil Volvo XC90 temelleri üzerine geliştirilen elektrikli araç farklı motor seçenekleriyle karşımıza çıkıyor. Modelin sunduğu menzil de başarılı özellikleri arasında.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken otomobilin ön bölümünde ok biçimli ve küçük yapılı LED farlar görülebiliyor. Tamponun alt bölümü, çamurlukların üzeri ve kapı altları gibi siyah renkli olan aracın yan ayna kolları da ilginç bir tasarıma sahip.

Hemzemin kapı kolları, 22 inç çaplı jantlar ve kalın tutulan C sütunu yan bölümün diğer detayları. 2.985 mm'yi bulan aks mesafesine sahip olan otomobilin arkasında ince yapılı ve bagaj kapağı boyunca uzanan stoplar, spoiler, küçük bir bagaj kapağı camı ve yanlarında deflektörler bulunan tampon yer alıyor.

Sade görünümlü bir iç mekana sahip olan araçta üç kollu direksiyon simidi ve küçük sayılabilecek dijital gösterge paneli haricinde Volvo modellerinden tanıdığımız yüksek yan destekli koltuklar ve dik yerleşime sahip büyük dokunmatik ekran dikkat çekiyor. Panoramik cam tavan haricinde 25 hoparlörlü Bowers & Wilkins ses sistemi ve vakumlu kapılar donanıma eklenmiş.

Gelecek seneden itibaren LiDar sensörleriyle de anılabilecek otomobilin şimdiki halinde bile yarı otonom sürüşe olanak sağlayan radar ve ultrasonik sensörler mevcut. Bu arada iç mekanda unutulabilecek canlılar için bu bölüm de radarla taranıyor.

Giriş modellerinde bile çift elektrik motoru ve dört tekerlekten çekiş sistemi bulunan Polestar 3'ün bu versiyonları 490 beygir güç, 840 Nm tork üretebiliyor. Power Pack ile 517 beygir güç, 910 Nm tork üretebilen araç Performance Pack ile 28 beygir ek güce kavuşuyor. Adaptif süspansiyon sistemi de daha sert ayarlanan bu otomobilin de bataryaları diğerleri gibi 111 kWh kapasiteli. Bu sayede aracın menzili 610 km'ye kadar çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder