11 Şubat 2024 Pazar

Pagani Huayra R Evo


Pagani'nin bir yarış otomobiline en çok yaklaşan aracı artık Huayra R değil. Bu otomobilden daha büyük ve güçlü olan Huayra R Evo, etkileyici aerodinamik özellikleri ve artan gücüyle markanın şimdiye kadar ürettiği en güçlü model oldu.

Evo ekini alırken 190 mm uzayan otomobilde kullanılan aerodinamik paket sayesinde havayı yarma işlemi %21 daha verimli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Boş ağırlığı 1.060 kg olan otomobil bu sayede 320 km/s süratle giderken ağırlığından fazla yere basma kuvveti üretebiliyor. 

Dev splitter, spoiler ve difüzör haricinde jantlar, yan etekler, çamurluklar ve deflektörler de daha aerodinamik hale getirilirken tavandan spoiler ortasına bir dengeleyici uzanıyor. Ayrıca modelin sökülebilir tavan panelleri yerlerinde değilken verimlilik %5 artıyor. Utopia'da da kullanılan teknolojiler sayesinde burulma direnci %38 artırılan modelin frenleri de güzlendirilmiş.

6 litre hacimli V12 motoru kullanmayan devam eden Huayra R Evo'nun bu ünitesi 9.200 d/d çevirebiliyor. 900 beygir güç, 770 Nm tork üretebilen ünite, 6 ileri vitesli sıralı şanzımanla gücünü arka aksa aktarıyor. Süspansiyon sistemi yarış moduna alındığında aracı alçaltabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder