13 Şubat 2024 Salı

Audi S3


Audi S3 makyajlandı. Markanın kompakt sportif modeli görsel olarak büyük yenilikler sunmuyor olsa da gövde altında yapılan değişikliklerle sürüşün çok daha farklı olacağı söyleniyor. Yenilikler arasında daha güçlü bir motor da bulunuyor.

Araca bakıldığında yeni ön panjur ve tamponla birlikte farklı biçimlere bürünen hava girişleri görülebiliyor. Makyaj öncesinde kaputun ön bölümünde yer alan ince girişlerse iptal edilmiş ve logo yukarıya taşınmış. 

Far ve stoplarının iç desenleri yenilenen aracın arka tamponu da yenilenerek alt bölüme daha öne çıkan difüzör çıkışları eklenmiş. Eskinden yatay olan reflektörlerse artık dikey. Yeni jant tasarımları ve farklı gövde renkleri de donanıma eklenmiş.

İç mekanda neredeyse hiç değişiklik olmasa da dijital gösterge panelinin yeni grafikleri ve araca yeni eklenen Dynamic Plus sürüş modu farklılıklar arasında. Döşeme ve trim parçası seçeneklerine de eklemeler yapılan S3'ün vites selektörü de yenilenmiş.

Kaput altında görev yapan 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli ünite korunsa da gücü 333 beygire, torkuysa 420 Nm'ye ulaşmış. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati de 250 km/s'te sınırlı.

Fren sistemi de güçlendirilen otomobilin hem ön diskleri hem de balataları daha büyük alana sahip. Bu diskler aynı zamanda 4 mm kalınlaşmış. ESP'si de geliştirilen S3'te Akrapoviç egzoz sistemi ve Falken lastikler de sunuluyor. Bu arada otomobilin süspansiyon, direksiyon hatta çekiş sisteminin elden geçirildiğini hatta arka aksta, RS3'ten alınan yeni bir tork dağıtıcısının kullanıldığını belirtelim.

1 yorum:

  1. BMW yönetim kurulu üyesi Frank Weber bugün yaptığı, “Manuel M serisi araçlar çok eğlenceliler ancak dürüst olmak gerekirse hacimleri gittikçe küçülüyor. Bu yüzden artık manuel vitesli M’ler geliştirmek çok mantıklı değil. Eğer manuel bir M sahibi olmak istiyorsanız, vakit geçirmeden satın almalısınız.” açıklaması ile ses getirdi. ANLAŞILAN AUDİ CEPHESİ ÇOKTAN KARARINI VERMİŞ VE MANUEL VİTES SEVENLERİ DEHLEMİŞ KENDİNDEN ÇOOK UZAĞA....

    YanıtlaSil