12 Şubat 2024 Pazartesi

Aston Martin Vantage


Aston Martin ailesine giriş aracı olarak tanımlayabileceğimiz Vantage yenilendi. Özellikle iç mekanı markanın yeni yüzünü yansıtan otomobilin V12 seçeneği bulunmasa da V8 de bu aracı aratmayacak bir performans sunabiliyor.

Daha da büyüyen ön panjur haricinde DBS'i andıran damla biçimli LED farlara kavuşan otomobilde 21 inç çaplı janlar kullanılmış. Geniş yan etekler, hava çıkışlı ön çamurluklar, hemzemin kapı kolları ve ince yan ayna kollarıyla aerodinamik verimlilik pekiştirilmiş.

Arkadan bakıldığında da DBX dahil diğer bütün modern Aston Martin modellerine benzediği söylenebilecek aracın ince LED stopları, spoiler biçimli bagaj kapağı ucuna doğru yönelmiş. Dört egzoz çıkışı ve difüzör çıkışı haricinde tampon köşelerinde hava çıkışları da yer alıyor.

Çok daha modern görünen bir kokpite kavuşan otomobilde dijital gösterge paneli ve açılı yerleşime sahip dokunmatik ekran haricinde bol fiziksel düğmeye sahip vites konsolu, uzun vites değiştirme kulakçıları sunan direksiyon simidi, karbon fiber koltuklar ve 15 hoparlörlü, 1.170 Watt çıkış gücü sunan Bower & Wilkins ses sistemi gibi detaylar bulunuyor.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli, V8 üniteyi bulundurmaya devam eden otomobil 665 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla arka aksa aktarılan güç sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 325 km/s. Opsiyonel olarak sunulan karbon seramik fren diskleri önde 400, arkadaysa 360 mm çaplı. Önde 6, arkada 4 pistonlu kaliperlere sahip olan sistem 27 kg hafifleme sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder