18 Ocak 2023 Çarşamba

Aston Martin DBS 770 Ultimate


Aston Martin DBS yolun sonuna geliyor. Bunun şerefine sınırlı üretim bir versiyon tanıtan İngiliz üretici bu araca ek güç vererek kendisini daha da çekici hale getirmiş. Tamamı satılmış olan otomobillerin 300 örneği Coupé 199 örneğiyse Volante olacak.

Ön tamponda yer alan hava girişlerini biraz daha genişleten Aston Martin kaputta bulunan hava çıkışlarını da büyütmüş. Victor'dan alınan jantlarsa 21 inç çaplı. Modelin diğer yeniliğiyse arka çamurluk önünde başlayan deflektörlerin dörtlü egzoz çıkışlarının altına kadar devam etmesi.

İç mekanda tasarım yeniliği olmasa da Sport Plus koltukların standart donanımda sunulması ve daha bol karbon fiber kullanımı dikkat çekici. DBS 770 Ultimate yazıları ve sınırlı üretim armaları da otomobilin iç mekanına serpiştirilmiş.

Çift turbo beslemeye sahip, 5.2 litre hacimli, V12 motoru 770 beygir güç, 900 Nm tork üretebilen otomobil 8 ileri vitesli otomatik şanzımanını korumuş. Bu ünite, direksiyon ve süspansiyon sistemleri gibi farklı ayara kavuşmuş. Önde 410, arkadaysa 360 mm çaplı karbon seramik fren diskleriyse değişim geçirmemiş.


1.845 kg ağırlığa sahip olan sabit tavanlı Ultimate 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilirken Volante için aynı iş 3.6 saniyede tamamlanıyor. Kardeşinden 100 kg daha ağır olan otomobilin maksimum süratiyse Coupé'de olduğu gibi 340 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder