17 Ocak 2023 Salı

Chevrolet Corvette E-Ray


Corvette'in değişimi durmuyor. 8. nesilde ilk defa motoru yolcuların arkasına alınan otomobil şimdi de ilk defa hibrit motor ve dört tekerlekten çekiş sistemine kavuşuyor. Hatta tam elektrikli olarak kullanılabilmesi sayesinde otomobil sadece önden çekişli bile olabiliyor.

Dış tasarımı Stingray ile Z06 arasında olan otomobilde Z06'te kullanılan genişletilmiş gövde kullanılsa da Stingray'de olduğu gibi önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlar görev yapıyor. Diğer modellerde siyah olan trim parçalarının neredeyse tamamı gövde rengine boyanırken dörtlü egzoz çıkışları da Stingray'den alınmış.

Pilleri koltukların arasında olsa da kokpit tasarımı değişmemiş olan E-Ray'in dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranında hibrit sisteme özel grafikler yer alıyor. Aracın arkada bulunan bagajı hacmini korurken öndeki bagaj 2 litre küçülmüş.

6.2 litre hacimli V8 motorunu koruyan otomobilin ön aksında yer alan 162 beygir gücündeki elektik motoru toplam gücü 665 beygire yükseltiyor. 807 Nm tork sayesinde ağırlık 1.7 tonun üzerinde olsa da 0-96 km/s hızlanma 2.5 saniyede tamamlanyor. Otomobilin targa tavanlı coupé ve convertible gövde seçenekleri bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder