13 Şubat 2024 Salı

Chrysler Halcyon


Son zamanlarda kendisinden haber alınması zor olan Chrysler sürpriz bir konseptle karşımızda. Halcyon isimli araç, markanın gelecekte kullanmayı planladığı elektrikli otomobil platformu üzerine geliştirilmiş. Teknik verileri henüz belli olmayan aracın sunması beklenen özelliklerse dikkat çekici.

Yerden sadece 100 mm yükseklikte duran splitter, alçak burun, şişkin çamurluklar ve öne doğru uzanan ön cam sayesinde sportif görünen konseptte kullanılan ince LED şerit şık duruyor. Dev jantlar, gizli kapı kolları, ön çamurluk arkasındaki hava çıkışı ve yerini kameraya bırakan yan aynalar da yan bölümün dikkat çeken detayları.

Aynı ön bölümde olduğu gibi sade ama geniş çamurluklar sayesinde güçlü görünen arka bölümdeyse yine ince LED stoplar ve büyük difüzör çıkışı gözlerden kaçmıyor. B sütunu bulunmayan otomobilin arka kapıları geriye doğru açılırken tavan da kapılarla birlikte yükselen parçalara sahip.

İç mekanında köşeli tasarıma sahip dört adet tekli koltuk yer alan konseptin ortasından geçen panel üzerinde birçok kumanda elemanı bulunuyor. Geniş cam alanları sayesinde görüş açıları dikkat çeken araçta oval bir direksiyon simidi ve gizlenebilen büyük bir dokunmatik ekran görev yapıyor.

Dördüncü seviye otonom sürüşe uygun olan otomobil biyometrik tanımlama yapabilme özelliğine de sahip. Platformu 400 ve 800 Volt mimarisine uygun olan konseptin batarya boyutuysa 118 kWh kapasiteye uygun olacak. Bu şekilde 800 km menzil sunabilmesi beklenen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3 saniyenin altında ulaşabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder