11 Şubat 2024 Pazar

BMW I16


Sürpriz bir BMW konseptiyle karşı karşıyayız. Aracın sürpriz olmasının nedeniyse bulunduğu segment veya motoru değil. I16, seneler önce tasarlanmış ve 2020 yılında üretimi sona eren i8'in yerine piyasaya sürülmesi beklenen aracın konsept hali.

Aslında bir sonraki i8'in konsept halinin seri üretime daha yakın hali de denebilir zira modelin önceki hali 2019 yılında Vision M Next ismiyle tanıtılan konseptti. O aracın çok daha yumuşatılmış hatlarla donatılan versiyonuna önden baktığımızda köşeli çizgiler ve büyük böbrek panjur görülebilirken kapılar arkasında yer alan hava girişleri büyümüş.

Büyük jantları da arkada turuncu renkli eklemelere sahip olan otomobil, 3 bölüme sahip olan kaput, ince uzun LED stoplar ve M1'e selam gönderen çift marka logosuyla donatılan arka bölümle dinamik duruyor. Difüzör çıkışları da arka tamponun iki yanında görülebiliyor.

İç mekanı hazır olmayan aracın motoru da kesinlik kazanmamış olsa da yaklaşık 600 beygir güç üretebilen şarj edilebilir hibrit bir üniteye sahip olması planlanan araçta 4 silindirli bir benzinli motor kullanılması ve bataryalarla 100 km menzile ulaşabilmesi planlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder