29 Ekim 2023 Pazar

Kia Carnival


Kia'nın değişimi sürüyor. Güncel nesliyle SUV görünümü kazanmaya başlayan MPV Carnival'ı makyajlayan Güney Kore merkezli üretici modelini kendi ülkesinde satışa sundu bile. Aracın motor seçenekleri ve iç mekanıysa henüz detaylandırılmadı.

Diğer büyük Kia modellerinde de olduğu gibi dik yerleşime sahip farlara kavuşan otomobilin yenilenen ön tamponu biraz daha sade görünüm sunuyor. Yeni jantlar ve gövde rengi seçeneklerine kavuşan modelin stoplarının duruşu da farları taklit ediyor. 


Yenilenen marka logosu ve plakalık daha aşağıya alınarak bagaj kapağı da daha sade bir tasarıma kavuşturulmuş. Sis ve geri vites lambaları küçültülen arka tampon için de aynı şey söylenebilir. Bu bölümde kullanılan gümüş renkli korumaysa büyümüş.

İç mekanında da büyük değişiklikler olmayan otomoblin direksiyon simidinde yeni logo görülebilirken dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranı yenilenmiş. Orta konsoldaki havalandırma ızgaraları da elden geçirilirken havalandırma kumandaları dokunmatik hale gelmiş. Vites konsoluysa çok daha açık bir yapı sunuyor.

Kaputu altında 3.5 litre hacimli V6 benzinli ve 2.2 litre hacimli turbo Diesel üniteler sunan aracın hibrit motoru da geliştirilmiş. 1.6 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli motora sahip olan hibrit sistem 245 beygir güç, 367 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder