30 Ekim 2023 Pazartesi

Nissan Hyper Force


Nissan'ın Hyper konsept ailesinin son üyesi de tanıtıldı. Kardeşleri gibi köşeli tasarıma sahip olan otomobil yine kardeşlerde olduğu gibi elektrikli bir aktarmaya sahip. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip otomobilin gücüyse 1.360 beygirin üzerinde.

Öncelikle Nissan'ın aracı GT-R olarak tanımlamasa da her detayın bu modeli işaret ettiğini belirtelim. Örneğin önde yer alan logo, pikselli bir GT-R armasından başka bir şey değil. Konseptin sürüş modları arasında GT ve R seçeneklerinin olması da bir başka ipucu.

Öne doğru uzayan tamponunda büyük bir hava girişi bulunan otomobil, yolu ince yapılı bir LED şeritle aydınlatıyor. Profilden de çok köşeli olduğu görülebilen araçta karbon fiber jantlar kullanılıyor. Ön çamurluklar üzerine basınç düşürücü kapaklar eklenirken yan aynaların yerini kameralar almış.

Neredeyse yere paralel uzanan arka camın haricinde bu bölümde büyük spoiler ve dev difüzör çıkışı gözlerden kaçmıyor. 3 boyutlu görünüme sahip stopların da tam bir GT-R klasiği olduğunu söylemeden geçmeyelim. Aracın arkasında yer alan Nissan yazısı da ışıklandırmalı.

Yukarıya doğru açılan kapılardan ulaşılan iç mekanında da bolca keskin hat görülebilen otomobilde parçalı ekranlar ve bir yarış aracınınkini andıran direksiyon simidi bulunuyor. Dört kişilik kabinde sürücü, aracı kullanmadığı zamanlarda özel bir kaskla aracın kendi direksiyon ve pedallarını kullanarak sanal yarış oyunları oynayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder