30 Ekim 2023 Pazartesi

Toyota Land Cruiser Se ve EPU


Toyota'nın Tokyo'da tanıttığı konseptler arasında araziye uygun seçenekler de bulunuyordu. Her ikisi de elektrikli olan araçlardan Land Cruiser Se'nin iç mekanı henüz hazır olmasa da EPU'nunki sergileniyor. Teknik verilerse ilerleyen aylarda kesinlik kazanacak.

5.150 mm boya ve 3.050 mm aks mesafesine sahip olan Land Cruiser Se merdiven şasiyle donatılmış ve seri üretimde üç koltuk sırası sunacak. Sade ve köşeli hatlara sahip olan aracın dik tasarımlı ön bölümünde ince bir panjur ve yine ince yapılı LED farlar kullanılmış.

Tampon ve kapıların altında siyah renkli korumalar kullanan konseptte ince kollu jantlar, yan aynalar yerine geçen kameralar, hemzemin ön ve gizli arka kapı kolu gibi detaylar bulunuyor. Arkaya doğru dayaran cam alanlarıyla olduğundan küçük görünen aracın arkasında da spoiler ve ince yapılı stoplar gözlerden kaçmıyor.

Aynı şekilde sade ve köşeli tasarıma sahip olduğu söylenebilecek pick up model EPU da 5.070 mm boya ve 3.350 mm gibi uzun bir aks mesafesine sahip. İnce yapılı farlar ve açılı kaputa sahip modelin çamurluk korumaları da bulunuyor. Yan aynalar da alıştığımız şekilde tasarlanmış. Dört kapılı aracın tavanı siyah renge boyanırken içi kaplamalı kasa bölümünde elektrikli kapak sunuluyor. Stopların da ince yapılı ve aracın çamurlukları arasında uzandığını belirtelim.

İç mekan tasarımı da sade ama işlevsel olan konseptin üst bölümü bulunmayan direksiyon simidi en öne çıkan detayı. Dijital gösterge paneli haricinde kokpitte birçok tepsinin, ara konsolda da gözlerin yer alması kullanışlılığı artırmış. Dijital gösterge paneli de dokunmatik ekranla bitişik tasarlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder