30 Ekim 2023 Pazartesi

Jiyue 01


Her geçen gün karşımıza bir yenisi çıkan Çinli elektrikli otomobil üreticilerine bir tane daha eklendi. Geely ve Baidu'nin ortaklığı olan Jiyue, iki motor seçeneğiyle sunacağı 01 modeliyle özellikle Tesla Model 3'e rakip olmak istiyor.

İki katlı LED farları ince bir ışık şeridiyle birbirine bağlanan otomobilde genel olarak yuvarlak hatlar kullanılmış. Siyah renkli jantlar ve yan aynalar, yine bu renge boyanmış tavanla birlikte alınabiliyor. Kapıları açmak için sütunlara denk gelen bölümlere dokunmak yetiyor.

Bir SUV olarak tanıtılsa da basık bir havası olan modelin tampon, kapı altı ve çamurluklarında siyah renkli plastik korumalar yer alıyor. Ortasına dik bir şekilde 3. stop lambası yerleştirilen spoiler ve arka çamurluklar arasında uzanan ince yapılı LED stoplar da dikkat çekici.

Sade bir iç mekan tasarımı sunan otomobilin ön koltukları, büyük ve içlerine hoparlör yerleştirilmiş kafalıklara sahip. Cam tavan, üst ve altı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve konsolun neredeyse tamamını kaplayan ekran diğer öne çıkan detaylar.

Tek elektrik motoruna sahip olan seçeneği 272 beygir güç üretebilen otomobil 550 km menzil sunan 71.4 kWh kapasiteli pilleriyle 0'dan 100 km/s sürate 7.2 saniyede çıkabiliyor olsa da 100 kWh kapasiteli batarya paketiyle menzil 720 km'ye uzuyor ve 0-100 km/s depar süresi 6.9 saniyeye iniyor. Aynı pillerle 660 km menzil sunan çift motorlu araçsa 544 beygir güç ve 3.8 saniyelik 0-100 km/s süresine sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder