30 Ekim 2023 Pazartesi

Lexus LF-ZC


Lexus yakında D segmenti elektrikli modellerle de mücadele edecek. Henüz teknik verileri açıklanmamış olan LF-ZC konseptiyle yeni batarya teknolojisini de tanıtacak olan marka, benzer elektriklilerin iki katı menzile ulaşmayı hedefliyor.

Çok köşeli bir tasarıma sahip olan otomobil 4.750 mm boya, 1.880 mm ene ve 1.390 mm yüksekliğe sahipken aks mesafesi 2.890 mm olarak açıklanıyor. İnce yapılı LED farları tasarım içerisine gizlenen konseptte kısa ve düşük bir burunla dev ön cam dikkat çekiyor.

Büyük jantları aynı zamanda aerodinamik bir tasarıma sahip olan otomobilin kapı kolları gizlenirken yan aynalar da yerlerini kameralara bırakmış. Liftback'in arka bölümüyse ince yapılı LED stoplarıyla güncel Lexus modellerini andırıyor. Aracın planlanan hava sürtünme katsayısıysa 0.2'nin altında.

Tokyo'da tanıtılan diğer Lexus ve Toyota konseptlerinde olduğu gibi oval direksiyon simidi ve üçe bölünmüş dokunmatik kumanda panellerine sahip olan LF-ZC'nin özellikle kapı içlerinde yer alan ambiyans ışıklandırmaları öne çıkıyor. Dokunmatik ekransa daha çok yolcu tarafında ve oldukça geniş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder