29 Ekim 2023 Pazar

Ferrari 499P Modificata


2023 yılında 24 Saat Le Mans'ı kazanan Ferrari bu galibiyeti kutlamak için kazanan yarış aracını seçkin müşterileriyle buluşturmaya karar verdi. Vergiler hariç 5.1 Milyon Euro seviyesindeki fiyatıyla pek de ulaşılabilir olmayan otomobilin bütün örnekleri satılmış.

Görünümü, Haziran ayında yarışı kazanan araçla neredeyse aynı olan otomobilde ince yapılı LED aydınlatma grubu ve dev boyutlarıyla dikkat çeken splitter, spoiler ve difüzör üçlüsü bulunuyor. 18 inç çaplı jantlar tek bijonlu ve önde 310/70-18, arkadaysa 340/70-18 ölçülerinde Pirelli P Zero'lara eşlik ediyor.

İç mekanı da değişmeyen karbon fiber gövdeli aracın birçok fonksiyonunun kumanda edildiği direksiyon simidi aynı zamanda gösterge paneli olarak görev yaparken orta konsol şalterler ve büyük düğmelerle kaplı. Oluşan yüksek basıncın deşarjı için çamurlukların üzerinde büyük boşluklar bırakılması da gözlerden kaçmıyor.

3 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip, V6 motoru FIA kurallarıyla sınırlanmadığından 870 beygir güç üretebiliyor. Üniteye eşlik eden ve aracı dört tekerlekten çekişli hale getiren elektrik motoruysa ön aksta yer alıyor ve 163 beygir güç üretebiliyor. Bu motor sayesinde araç tamamen elektrikli olarak da hareket edebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder