29 Kasım 2022 Salı

Nissan Serena



Nissan, işleyen mekanizmayı büyük değişikliğe uğratmak istemiyor. Bu nedenle Serena'nın 6. nesil örneklerini önceki nesilden çok farklılaştırmayan Japon üretici, bu aracında da Luxion ve Autech isimli iki farklı versiyon sunacak.

Köşeli hatlarını koruyan MPV'nin tasarım olarak farklı iki versiyonunun boyutları da az da olsa farklı. Boyu 4.765 mm'ye kadar büyüyebilen Serena'nın eni 1.715, yüksekliğiyse 1.885 mm'ye ulaşıyor. Aks mesafeleriyse her iki modelde de 2.870 mm.

Dev ön panjura eşlik eden LED farları üç katlı bir yapıya sahip olan otomobilin büyük cam alanları ve kayar arka kapılarıyla bir MPV olduğunu belli ediyor. Aracın arkasındaysa dik yerleşime sahip LED stoplar ve spoiler gözlerden kaçmıyor.

Modern görünen bir kokpite sahip olan Serena'da dijital gösterge paneli, geniş dokunmatik ekran ve üç kollu direksiyon simidi diğer Nissan modellerinden de tanıdık. Ariya'dan alınan ses açma düğmesi ve havalandırma ızgaraları haricinde vites selektörünün dijital havalandırma kumandalarının altında yer aldığı görülebiliyor.

Bütün yolcular için bardaklık ve USB girişleri sunan otomobilin ilk iki koltuk sırası kızaklar üzerinde kaydırılabiliyor. 3. sıra yanlara doğru katlanabilirken kayar kapının camı açılabiliyor. Manuel perdeye de sahip olan arka kapılardan ulaşılan iç mekanda 8 kişiye kadar oturma kapasitesi sunulmakta.

İki motor seçeneği bulunan Serena'nın 2 litre hacimli, benzinli ünitesi 150 beygir güç, 200 Nm tork üretebiliyor. Sürekli değişken oranlı otomatik şanzımana (CVT) sahip versiyon iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor. 1.4 litre hacimli, 3 silindirli motorla gelen hibrit seçenekse 163 beygir güç, 315 Nm tork sunuyor ve sadece önden çekişli olarak alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder