29 Kasım 2022 Salı

Ferrari Vision Gran Turismo


Gran Turismo temalı konseptlere bir eklenti de Ferrari'den geldi. Son zamanlarda aynı oyun için geliştirilen modellerin aksine tam elektrikli bir güç ünitesi bulunmayan otomobil, markanın güncel araçlarına bu konuda çok benziyor.

Diğer konseptler gibi uzun, geniş ve alçak yapısıyla dikkat çeken otomobilde agresif hava giriş ve çıkışlarına sahip bir aerodinamik paket görev yapıyor. Çamurluklar, lastikleri tamamen sarmalarken LED farlar 3 boyutlu yapılarıyla dikkat çekiyor. Arkadaysa büyük spoiler ve dev difüzörle birlikte tek parça stop lambası gözlerden kaçmıyor.

Bir savaş uçağındakine benzer şekilde açılan cam fanusun içerisinde yer alan kabin tek kişilik. 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri ve gizlenmiş havalandırma ızgaralarına sahip. Neredeyse dikdörtgen biçimli direksiyon simidi üzerindeyse kumanda düğmeleriyle birlikte dijital gösterge paneli de bulunuyor.

Kaputu altında, 296 GTB'den alınan, çift turbo besleye sahip, 3 litre hacimli V6 motor bulunan otomobil bu üniteden 1.030 beygir güç, 900 Nm tork alabiliyor. 3 elektrik motoru da 326 beygirlik güç takviyesi yapıyor. Maksimum sürati 350 km/s'in üzerinde olan otomobilin sıfırdan 100 km/s sürate ulaşması 2 saniyeden kısa sürerken 0-200 km/s deparı da 5 saniyenin altında tamamlanıyor. 1.250 kg ağırlığa sahip olan otomobil dört tekerlekten çekişli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder