30 Kasım 2022 Çarşamba

Audi RS6 Avant ve RS7 Sportback Performance


Audi'nin performanslı ve çok kapılı modelleri RS6 Avant ve RS7 Sportback daha da hızlanıyor. Gücü artan otomobillerin görünümleri de az da olsa farklılaşıyor. Bu kategoride çok önemli olmasa da ikilinin ağırlıkları da yeni paketle aşağıya çekilmiş.

Dışarıdan bakıldığında ikilide görülen en büyük farklılık 21 veya 22 inç çaplı olarak alınabilen jantlar. Farklı renklerde alınabilen bu parçalar frenlerin daha rahat soğutulmasını sağlarken ağırlığı da toplamda 5 kg aşağıya çekiyor. Jantlarla birlikte Continental SportContact 7'ler de standart olarak sunuluyor. Her iki modelde de yeni gövde renkleri de sunulmakta.

RS Dynamic paketiyle gelen araçlarda yönlendirilebilir arka aks, Quattro arka diferansiyel ve 280 km/s'e çekilmiş maksimum sürat sunulmakta. Plus paketle birlikte gelen ve önde 440 mm çaplı olan karbon seramik fren diskleri 34 kg hafifleme sağlarken maksimum sürati de 305 km/s'e çıkarıyor.

Motor bölümünde ses izolasyonu da 8 kg azaltılan araçlar bu sayede daha sportif bir sese sahip olmuş. 4 litre hacimli, çift turbo beslemeli V8 ünite artık 630 beygir güç, 850 Nm tork üretebiliyor. Yeniden programlanan 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde ikilinin 0-100 km/s deparı artık 3.4 saniyede tamamlanabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder