30 Kasım 2022 Çarşamba

Lamborghini Huracán Sterrato


Lamborghini, çılgın modellerine bir örnek daha ekledi. İtalyan markanın bu seferki aracı uçuk performansıyla dikkat çekmekten uzak. 2019 yılında sergilenen Sterrato konseptini seri üretime geçiren firma atmosferik V10 motoruna da bu şekilde şık bir veda hazırlamış.

Konseptin bütün tasarım detaylarına sahip olan otomobil 44 mm yükseltilmiş ve 19 inç çaplı jantlarla donatılmış. Zemin ve yan etekleri ek korumalara sahip olan araçta Bridgestone Dueler AT002 lastikler kullanılıyor.

Porsche 911 Dakar ile aynı temaya sahip olan otomobilin ön tamponunda LED projektörler, tavanında da port bagaj rayları bulunuyor. Siyah renkli yan aynalar ve gövdeyi önde 30, arkadaysa 34 mm genişleten plastik korumalar da modele özel. Motorun daha rahat hava almasın için de tavan arkasında hava girişi yer alıyor.

İç mekan fotoğrafları yayınlanmamış olsa da yeşil detaylara sahip Alcantara döşemeler, dokunmatik ekranda araca özel grafikler ve arazi sürüşüyle ilgili pusula, direksiyon açısı, arazi eğimi gibi bilgilerin verildiği ek göstergeler standart olarak sunulacak.

Diğer Huracán modellerinden tanıdığımız 5.2 litre hacimli V10 motorla donatılan Sterraro 610 beygir güç, 565 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi yardımıyla 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 260 km/s'te sınırlı. Versiyonun üretim adediyse 1.499 olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder