6 Ocak 2012 Cuma

Hyundai Hexa Space


2012 Yeni Delhi otomobil fuarı, üreticilerin Asya pazarına ne denli önem verdiğini gösterir nitelikte araçlara ev sahipliği yapıyor. Bu araçlardan birisi de Güney Kore merkezli üretici Hyundai’nin MPV konsepti Hexa Space.

Gelişmekte olan pazarlar için düşünülen bir araca dönüşmesi beklenen HND-7 kodlu konsept 4.300 mm boya, 1.820 mm genişliğe ve 1.647 mm yüksekliğe sahip. 2.750 mm’lik aks mesafesi bulunan, 3 koltuk sırasına sahip aracın maksimum yolcu kapasitesi 8 olarak belirlenmiş.

Genel anlamda köşeli hatlara sahip bir tasarıma sunan aracın LED aydınlatma grubu, 19 inç çaplı jantları, şişkin çamurlukları ve arkaya doğru daralan yan cam yüzeyleri dikkat çekerken iç mekana erişimi kolaylaştırmak için B sütunu iptal edilmiş. Ön kapıları alışıldık şekilde açılan aracın arka kapıları dışarıya doğru çıkıntı yapıp daha sonra geriye doğru kayıyor.


İç mekanında 3 sıra koltuk bulunan Hexa Space’in oturma düzeni 3+3+2 olarak belirlenmiş. İlk iki sıranın ortasında yer alan koltuklar geriye doğru kaydırılarak omuz mesafesinin kısıtlanmaması sağlanırken bütün koltukların katlanabilir olması sayesinde değişkenlik artırılmış.

Sade bir ön konsol tasarımına sahip olan aracın dalga şekilli havalandırma ızgaraları dikkat çekerken direksiyon simidinin hem üst hem de alt kısmı düzleştirilmiş. Orta konsolun üst kısmı büyük bir LCD ekrandan oluşurken gösterge tablosu da dijital.

İç mekan için hava temizleyicisi gibi ilginç donanımlara da sahip olan konseptte turbo beslemeye sahip 1.2 litre hacimli motor ve 6 ileri vitesli otomatik şanzıman bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder