7 Ocak 2012 Cumartesi

DC Design Avanti


Hindistan merkezli üretici DC Design ülkenin ilk seri üretim süperspor otomobilini tanıttı. Görünümüyle dahil olduğu sınıfın hakkını verebilen otomobilin performansıysa henüz çok yüksek değil.

Köşeli bir tasarıma sahip olan aracın görünümü bir Ferrari 458 Italia ve Audi R8'in birleşminden oluşmuş gibi. Xenon farların içine yerleştirilen LED gündüz farları ve çıkış noktası açıkta bırakılmış tek kollu silecek dikkat çekerken aracın üst kısmının siyaha boyanması daha alçak bir görünüm elde edilmesini sağlamış.

Fiberglastan üretilen gövdesi İngiltere'den gelecek olan otomobilde ilk olarak turbo beslemeye sahip 4 silindirli bir Ford motoru kullanılacak. 265 beygir güç üreteceği açıklanan bu ünite 6 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla birlikte 1.560 kg boş ağırlığa sahip olan aracı 0'dan 100 km/s sürate 7 saniyenin altında ulaştırabilecek. Daha fazla performans isteyen müşterilerinse Honda'dan alınacak v6 motoru beklemeleri gerekiyor. Bu ünitenin 400 beygir güç üretebileceği açıklandı.

İlk etapta yılda 200 araç üretmeyi öngören DC Design önümüzdeki yıllarda bu sayıyı yılda 2.000 araca ulaştırmayı hedefliyor. Performansıyla göz kamaştırmayan aracın 44.000 Dolar seviyesinin altında olacak fiyatıysa hiç fena değil.

2 yorum: