4 Ocak 2012 Çarşamba

SARENI United Camaro GT


Reiter Engineering'in bir alt markası olarak kurulan SARENI United geliştirdiği ilk otomobili tanıttı. Yarış pistleri için geliştirilen bir Chevrolet Camaro olan araç bu amaç doğrultusunda ciddi şekilde modifiye edilmiş.

Aslında genel tasarım itibariyle sade görünümünü korumayı başaran otomobilin yenilenen ön tamponu daha büyük bir hava girişiyle birlikte bir splitter sunmakta. Motor kaputunda ek hava çıkışları açılan aracın yan etekleri de aşağıya doğru uzatılmış.

Hafifletilmiş 18 inç çaplı jantlar ve yarış lastikleriyle birlikte ön çamurlukların arkasına yerleştirilen egzoz çıkışları dikkat çekerken genişletilen çamurlukların arkasına da hava çıkışları eklenmiş. Arka kısmına dev bir spoiler ve yine aynı şekilde büyük bir difözör eklenen aracın stopları da koyu renkli olanlarla değiştirilmiş.


Egzoz, fren ve süspansiyon sistemleri de yenilenen aracın iç mekanıysa yarış otomobilinde olması gerektiği gibi. Takla kafesiyle kazalara karşı korunan pilot yarış koltuğu ve 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerine sahip. İç mekanda bulunan ses izolasyonu, kaplamaların çoğu ve paspaslar araçtan çıkartılırken sürücüye doğru yaklaşan orta konsolda yarış sırasında aracın özelliklerini kontrol etmeye yarayan düğmeler eklenmiş.

Dijital gösterge paneli, üst ve alt kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidi ve metal pedal seti de standart donanıma eklenirken yarış pistleri için geliştirilen yeni şanzımanın kontrolleri direksiyon simidi arkasına alınmış. Orta konsolda dikkat çeken en önemli eklemeyse aracın bütün fonksiyonlarını gösterebilen iPad olmuş.

Yine yarış temposu için geliştirilmiş olmasına rağmen uzun ömürlü olduğu belirtilen 7.9 litre hacimli v8 motorun 650 beygir güç, 800 Nm'nin üzerinde tork üretebildiği açıklandı. Arkadan itişli aracın ağırlığıysa 1.295 kg.

3 yorum:

  1. süper olmuş. bu kadar güzel bir camaro görmeyeli uzun zaman olmuştu.

    YanıtlaSil
  2. Ben de sevdim. Pistlere yakışacak bir araç.

    YanıtlaSil