4 Ocak 2012 Çarşamba

Volvo XC60 Plug-in Hybrid



2012 Detroit otomobil fuarında hibrit araç konsepti sergileyecek olan üreticiler arasına Volvo da katıldı. Geçtiğimiz yıl V60’ın hibrit modeliyle dikkat çeken Volvo bu yıl da XC60 modelinin hibrit versiyonunu sergileyecek.

V60 logolu kardeşi gibi tasarımı diğer modellerden çok farklı olmayan otomobilde ön sol çamurluğun üzerine yerleştirilen priz kapağı, yeni arka tampon tasarımı, LED aydınlatma grubu ve şık tasarımlı jantlar dikkat çekiyor. İç mekanında lacivert ve beyaz renklere yer verilen aracın orta konsolu üzerinde bulunan ekranın grafikleri yenilenirken kullanım şekline göre renk değiştirebilen gösterge tablosu da LED ekranlardan oluşuyor.


V60 Plug-in Hybrid’de kullanılan 2.4 litre hacimli turbo Diesel motoru 2 litre hacimli ve yine turbo beslemeye sahip benzinli bir üniteyle değiştiren Volvo bu üniteyle ön tekerleklere hükmederken 70 beygir güç, 200 Nm tork üretebilen elektrik motoru arka tekerleklere bağlı. Benzinli motor 280 beygir güç, 380 Nm tork sunarak 0’dan 100 km/s sürate ulaşma süresinin 6.1 saniyeye inmesini sağlıyor.

Sabit süratli kullanımda ortalama tüketim değeri 2.3 litre/100 km seviyesine kadar indirilebilen XC60 Plug-in Hybrid’in normal şartlar altında 4.7 litre/100 km gibi bir ortalama tüketim rakamına imza atması planlanıyor. Aracın sadece elektrik motoruyla ulaşabildiği menzilse A.B.D. test şartlarında 56, Avrupa şartlarındaysa 45 km.

12 kWh kapasiteli pilleri bagaj bölümünin altına yerleştirilen aracın boş durumdan tam olarak şarj edilebilmesi, 220 Voltluk priz kullanıldığında yaklaşık 3.5 saat sürüyor.

12 yorum:

  1. müthiş birşey

    Volvo S60-V60-XC60 modelleriyle müthiş bir geri dönüşe imza attı.Ortalıkta bu kadar Mercedes-BMW dolanırken üzerinden asalet akan birşeyler lazımdı piyasaya.

    YanıtlaSil
  2. o geri dönüşü s40 c30 ile de görsek daha mutlu olcaz. özellikle c30 un 2009 modelleri daha başarılıydı, makyajlanmış halini beğenmedim ben. şu yeni akıma onun da katılmasını bekliyorum. s40 ile beraber tabi.

    YanıtlaSil
  3. Ben de Volvo'nun yeni çizgilerini beğeniyorum. Bu arada C30 ve muhtemel V30'un tasarımı da bu şekilde devam edecek. Hatta yakında tanıtılacak bu araçlar. Biraz daha sabır.

    YanıtlaSil
  4. s40 ne zaman gelecek?

    YanıtlaSil
  5. 2013 model yılında gelmesi bekleniyor S40'ın.

    YanıtlaSil
  6. S40 üretimi 2012 yılı ile son buluyor.

    Premium compact sınıfta Volvo şimdilik sedan araç satmayacak.V40 BMW 1-Audi A3'e rakip bir model olarak sunulacak.2012 sonundada XC40 satışa sunulacak.

    YanıtlaSil
  7. ben haziran-mayıs gibi volvo xc60 ocean race almayı düşünüyorum, fiyatlar çok artmıştı, birde kasası yenilenir mi acaba keza xc60 2008 de piyasaya çıkmış, 2013 gibi yenilenirse hayal kırıklığına uğrarım...

    YanıtlaSil
  8. Şu sıralar bir makyaj operasyonu üzerinde çalışıyor olmamılar ama tamamen yenilenme için daha uzun zaman var. Bu arada güncel kasa büyük ihtimalle daha orijinal görünümlü olacak makyajlıdan. O nedenle en iyisi makyajlı kasanın çıkmasını bekleyip ucuzlayan makyajsız modellerden almak ama o durumda da istenilen modeli bulmak şans işi.

    YanıtlaSil
  9. Xc60 2015'te yenilenecek.

    2013 yılında C70 2014 yılındada XC90-S80 ikilisi tamamen yenileniyor.

    XC60'ta şu an makyaklanmayı gerektiren bişey görmüyorum.Bir model ilk çıktığı yıllarda fazla satarken zamanla satış adetleri düşerken XC60 tam tersi yıl geçtikçe satışları arttırıyor.Bu demek ki araç zaten başarılı.Kaldı ki Volvo'nun model yenileme aralığı uzun sürelidir.Öyle diğer markalar gibi her sene araç makyajlayıp müşterisine kazık atanlardan değil takip ettiğim kadarıyla.

    YanıtlaSil
  10. Volvo'nun kazığı da başka şekilde oluyor. :)

    Birçok üretici makyajlanan modeller nedeniyle stoktaki eski versiyonları iyi indirimlerle sunuyor. Volvo'da makyaj yerine donanım zenginleştirme gibi yenilikler olduğundan eski modeller de çok ucuzlamıyor. Ha, ikinci elde durum farklı tebi.

    YanıtlaSil
  11. xc60 hibrit Türkiye'ye ne zaman gelecek sabırsızlıkla bekliyorum. duyduğuma göre bu model sadece amerika ve çinde satılacakmış. bu tür modeller ülkemize niçin ithal edilmiyor. bu tür otomobillere bizim insanımız layık değil mi bu durumu esefle karşılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok ülkede sunulan hibrit araç vergi indirimleri bir kenara %80+%18 gibi astronomik vergi seviyelerine sahip olduğundan bu tip araçları Türkiye'de görmemiz mümkün değil.

      Sil