6 Ocak 2012 Cuma

Citroën C1 ve Peugeot 107


PSA grubunun minik ikizleri Citroën C1 ve Peugeot 107 ikinci defa makyajlandı. Ön kısımda yapılan makyajın ardından ikilinin donanımları da zenginleşmiş.

Citroën'in LED gündüz farlarıyla donatılan yeni ön tamponu aracın görünümünü Kia Picanto'ya yaklaştırırken tamponun değişen boyutları nedeniyle motor kaputunun da boyutlarıyla oynanmış. Değişiklikleri arasına yeni tasarım 14 inç çaplı jantlar da eklenen C1'in donanımı da zenginleştirilmiş.


107'de de aynı adımları izleyen PSA bu araç için oldukça şık bir ön tampon tasarlamış. Maserati GranTurismo modellerini hatırlatan tampon yeni jantlarla birlikte aracın sportif görünümünü pekiştiriyor.


1 litre hacimli benzinli motorları artık daha temiz olan ikilinin 68 beygir güç, 93 Nm tork üretebilen üniteleri 160 km/s maksimum sürate izin verirken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 14.2 saniye olarak açıklanıyor. Standart olarak 5 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan araçlarda yarı otomatik şanzıman da ek ücret karşılığında alınabiliyor.

Manuel şanzımanla 4.3 litre/100 km ortalama yakıt tüketimine ulaşabilen araçlar direksiyondan kumanda edilebilen yarı otomatik şanzımanla 4.5 litre/100 km ortalaması yakalayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder