10 Nisan 2010 Cumartesi

Chevrolet Camaro


Ford Mustang'in 3.7 litre hacimli v6 motorunun gücü 305 beygire ulaşınca Chevrolet, Mustang'in doğrudan rakibi Camaro modelinin 3.6 litre hacimli motorunu modifiye etme ihtiyacı duydu. Alışıldık şekilde yapılmayan bu modifikasyon işlemi aslında modifikasyon olarak bile adlandırılamaz zira Chevrolet'nin yaptığı tek şey motorunu SAE'ye onaylatmak olmuş.

Bu onay sonucunda 3.6 litre hacimli v6 motorun gücü 312 beygire, torkuysa 377 Nm'ye yükselmiş. Gücü Mustang motorununkinden fazla olan motorun torkuysa 381 Nm'nin altında kalmış.

2011 Camaro modellerinin tamamında Synergy adlı yeşil renk 325 Dolar farkla alınabilecek. Bunun yanında göze çarpan en büyük yeniliği sürüş bilgilerini ön cama yansıtma sistemi Head-up Display (HUD) oluşturuyor. Sürücünün gözlerini yoldan ayırmamasına yardımcı olan bu sistem radyo bilgilerinden seçilen vitese, aracın süratinden hangi sinyalin yandığına kadar birçok bilgi sunabiliyor.

9 yorum:

  1. türkiye'ye ne zaman gelir ve fiyatı nedir?

    YanıtlaSil
  2. V6 motorlu Camaro'nun fiyatı A.B.D.'de 23.000 Dolar civarından başlıyor. Chevrolet, bu aracı Türkiye'ye ithal etmediği için sahip olmanın en popüler yolu grey market için ithalat yapan bir galeriden geçiyor. Bu tip galeriler de korkunç karlar ettiklerinden araç için en az 75.000 Doları gözden çıkarmak gerekiyor. Diğer bir yöntemse bireysel ithalat, fakat gümrüklerde işlerin nasıl yürüdüğünü az çok tahmin edebildiğimden bu tip ithalat daha bile pahalıya patlayabileceğini düşünüyorum. Yoksa vergi oranları belli. Bu aracın ÖTV'si %84, KDV'si de %18. Toplam vergisi %117'ye geliyor. Plaka masrafı ve bu tür küçük masraflarla 55.000 Dolar civarı bir fiyata gelmesi teoride mümkün görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. 55.000 dolar bu araba için gayet uygun değil mi o zaman?

    YanıtlaSil
  4. 55.000 dolar çok uygun değil mi bu araç için?

    YanıtlaSil
  5. türkiye fiyatı 130.000 dolar diyorlar?

    YanıtlaSil
  6. Ederi 23.000 Dolar olan bir aracın 55.000 Dolar fiyata alınması bence uygun değil.

    55.000 Dolar da dediğim gibi bireysel ithalatla TEORİDE olması gereken değer. Yine dediğim gibi grey market ithalatçılar anormal kar oranlarıyla çalıştıklarından müşterinin verebileceği maksimum fiyatı çekmekte bir sakınca görmüyorlar.

    Bir de 130.000 Dolar istenenler v8 modelleri. Benim burada bahsettiğimse v6.

    YanıtlaSil
  7. getirmek isteyenler nasıl yapabilir yardım ediyormusun?

    YanıtlaSil
  8. Turkiye'de Amerikan menseili otomobil almak dupeduz gerzekliktir. Hele ki resmi ithalatcisi olmayan bu tarz araclari almak.

    YanıtlaSil