7 Nisan 2010 Çarşamba

Dodge Viper SRT10 Final Edition


İşte ikinci nesil Dodge Viper'ın son örnekleri. Final Edition adıyla satılacak olan bu araçlardan 20 adedi coupé, 18 adedi roadster ve 12 adedi ACR olmak üzere toplam 50 adet üretilecek.

Füme rengiyle dikkat çeken Final Edition modellerinin gövdelerini boydan boya geçen siyah şeridin iki tarafında bulunan kırmızı çerçeve aracın içerisinde de kullanılmış. Göstergelerin çevreleri ve siyah deri döşemeye sahip koltukların dikişleri kırmızı olan aracın fren kaliperleri de bu renge boyanmış.

Ön cam çerçeveleri ve tavanları siyaha boyanan otomobillerin jantları da füme renkli. Coupé ve roadster modellerde altı kollu olan jantlar ACR modelinde 5 kollu olarak sunulmakta.

İç mekanında araca özel paspaslar dikkat çekerken hem iç hem de dış mekanda bulunan plakalar otomobilin sınırlı seride üretilen kaçıncı araç olduğunu belirtiyor.

8.4 litre hacimli v10 motorunda bir değişiklik yapılmayan Viper modelleri 0'dan 60 mil/s (96 km/s) sürate 4 saniyenin altında ulaşabilirken 0-160-0 egzersizini 11 saniyede tamamlayabiliyor. 600 beygir güç, 760 Nm tork üretebilen motor sayesinde araçların tamamı 325 km/s sürate ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder