9 Nisan 2010 Cuma

Mountune Ford Fiesta 140



Son zamanlarda sayıları artan aşırı beslemeli motorlar modifikasyon firmalarının da favorileri arasında. Basit bir yazılım modifikasyonuyla ciddi güç artışı sağlanabilen bu tip motorlar yüzünden firmaların atmosferik emişli motorlara olan ilgisi de azaldı. Azalan ilgi nedeniyle pazarda boşluklar oluştuğunu fark eden firmalarsa bu tip motorlara sahip otomobiller için modifikasyon kitleri geliştirmeye devam ediyor.

İngiltere merkezli Mountune Performance, diğer birçok modifikasyon firmasının atladığı önemli bir detay olan fabrika garantisini müşterilerine sunuyor. Kendi geliştirdiği parçalara 12 ay veya 12.000 mil (19.248 km) garanti veren firma, Ford'un verdiği fabrika garantisini de bozmuyor.

Haberimize konuk olan Fiesta'da kullanılan 1.6 litre hacimli benzinli motorun elektronik kontrol ünitesi modifiye edilirken hava emiş yolları ve egzoz sistemi de elden geçirilmiş. Geliştirmeler sonucunda 140 beygir güç, 170 Nm tork üretebilen motor, aracı 0'dan 60 mil/s (96 km/s) sürate 7.9 saniyede ulaştırabiliyor.

Aerodinamik gövde kitinde ön tampon altı etekler, yan etekler ve yenilenen tasarımlı arka tampon bulunan araç standart modelde kullanılandan daha büyük bir arka spoiler ile donatılmış.

Opsiyonel donanımda sunulan 17 inç çaplı jantlar standart jantlara göre 2 kg'lık ağırlık tasarrufu sağlarken görünümü değiştiren donanımlar arasında renkli yan ayna muhafazaları ve aracın yan kısmı için tasarlanan çıkartmalar bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder