6 Nisan 2010 Salı

VÄTH G 55 AMG



Arazi kabiliyeti ve lüksüyle Mercedes'in ürün gamında özel bir yere sahip olan G Serisinin en sportif modeli G 55 AMG, VÄTH sayesinde artık daha da güçlü.

Geniş bir makyaj operasyonu geçiren aracın ön tamponu yeniden tasarlanırken ek hava girişleri ve birbirinden ayrı dört adet sis farı bu parça üzerine yerleştirilmiş. Farların alt kısmına LED gündüz farları eklenirken yenilenmiş motor kaputu üzerinde büyük bir hava girişi açılmış.

Yan kısımda krom basamaklar ve karartılmış camlar dikkat çekerken egzoz sisteminin çiftli çıkışları arka tekerleklerin hemen önüne yerleştirilmiş.

Arka tarafa baktığımızda özel yapım stepne muhafazası, karartılmış stoplar ve yeniden tasarlanan tampon dikkat çekerken tavana eklenen spoiler ilginç bir donanım olmuş.

Yol tutuşun iyileşmesi için süspansiyon sistemi sertleştirilen araç 22 inç çaplı jantlarla donatılmış. Yeni süspansiyon sisteminin yüksekliği de ayarlanabilirken minimum yükseklik standart G 55 AMG modelininkinden 35 mm daha az.

İç kısımda karbon fiber kaplamalarla deri ve Alcantara döşemeler dikkat çekerken yeni bir gösterge tablosu ve eğlence sistemi isteğe bağlı olarak sunulan donanımlar arasında yerlerini alıyor.

Aracın motoruysa modifikasyondan kendisine düşen payı alıyor. Kompresör beslemeye sahip v8 motor 680 beygir güç, 840 Nm tork üretebiliyor. Aerodinamik özellikleri pek iç açıcı olmasa da aracın maksimum sürati 265 km/s olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder