29 Haziran 2024 Cumartesi

Genesis X Gran Racer Vision GT


Genesis'ten gelen konsept araçların arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz yılın sonunda ortaya çıkan Vision GT konseptiyle Gran Turismo için de bir araç tasarladığını açıklayan Güney Kore merkezli üreticiye bu otomobil yetmemiş olacak ki araca daha da güçlü bir kardeş eklendi.

Her iki aracın da ana hatları aynı olsa da aerodinamik kite yapılan eklentiler Gran Racer'ı farklılaştırmış. Önde daha uzun bir splitter ve kanatçıklar, ön jantlara eklenen kapaklar, ön çamurluklara açılan hava geçişleri, kapı altlarına eklenen deflektörler, iptal edilen yan aynalar, arkaya eklenen dev spoiler ve dengeleyiciyle birlikte uzayan difüzör farklı bir duruş sağlamış.

İç mekanında karbon fiber takla kafesi yer alan konseptin yenilenen direksiyon simidi üzerinde daha çok kumandaya yer verilmiş. Alcantara döşemeleri de dikkat çeken yaşam alanında tek koltuk yer alıyor. Konsol üzerinde yer alan dijital ekranı da kaybeden otomobilin kapı içlerinde de karbon fiber kullanılmış.

Motoru inanılmaz şekilde daha da güçlenen otomobilin 882 beygir güç, 1.071 Nm tork üretebilen aşırı beslemeli V6 motoru korunurken elektrik motoru artık 680 beygir gücünde. Durum böyle olunca karma veriler de 1.561 beygir ve 1.427 Nm olarak güncellemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder