26 Haziran 2024 Çarşamba

BMW M5


BMW'den beklenen haber geldi. Alman marka, 5 Serisi'nin en güçlü seçeneği M5'in yeni neslini resmen tanıttı. Önceden de açıklandığı gibi artık şarj edilebilir bir hibrit haline gelen otomobilde yaşanan ağırlık artışı performansın gerilemesine neden olmuş.

Abartıdan uzak bir tasarıma sahip olan otomobilde daha agresif görünen ön tampon ve genişletilen çamurluklar kullanılmış. Yan eterkleri de genişleyen M5'te M tasarımlı yan aynalar bulunuyor. Cam yerine karbon fiber tavanla alınabilen otomobilde önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlar kullanılmış. Arkadaysa karbon fiber spoiler, dörtlü egzoz çıkışı ve difüzör görülebiliyor.

İç mekanda daha sportif yan desteklere sahip ön koltuklar sunan M5'in üç kollu M direksiyon simidi, sürüş modu kısayolları ve düzleştirilmiş alt bölümüyle öne çıkıyor. Karbon fiber trim parçaları, metal pedal seti ve 18 hoparlörlü Bowers & Wilkins ses sistemi standart donanımda yer alıyor. Ekranlardaysa araca özel grafikler kullanılmış. Eni 1.97 metreye ulaşan aracın bagaj hacmiyse 466 litreye gerilemiş.

Adaptif süspansiyon sisteminde büyük yenilikler sunan otomobilde yönlendirilebilir arka aks da standart olarak sunuluyor. Direksiyon sistemi de araca özel ayarlara ulaşırken güçlenen fren sisteminde önde 410, arkadaysa 398 mm çaplı diskler kullanılmış.Önde 6 piston sunan kaliperler, karbon seramik sistem alındığında 420 mm çaplı disklerle birlikte çalışıyor.

Kaputu altında 4.4 litre hacimli, çift turbo beslemeli V8 motoru koruyan otomobil bu üniteden 577 beygir güç, 750 Nm tork alabiliyor. Elektrik motoruyla birlikte güç 727 beygire, torksa 1.000 Nm'ye ulaşıyor. 18.6 kWh kapasiteli bataryalar 69 km elektrikli menzil sunabiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve ön aksı devre dışı bırakabilen dört tekerlekten çekiş sistemi de standart donanımda.

Ağırlığı 2.445 kg'a ulaşan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3.5 saniyeye gerilemiş. 200 km/s süratse 10.9 saniyede görülüyor. Maksimum sürat 250 km/s'te sınırlansa da opsiyonel olarak 305 km/s'e yükseltilebiliyor. Bu arada aracın bataryaları 7.4 kW AC şarja uygun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder