26 Haziran 2024 Çarşamba

Volkswagen Jetta


Volkswagen'in C segmentinde yer alan sedan modeli Jetta artık Avrupa pazarlarında satılmıyor olsa da Kuzey Amerika gibi bazı pazarlarda bu otomobil sunuluyor. Temelleri artık çok yeni olmasa da fiyatıyla dikkat çeken araçta kullanılan motorlar da tanıdık.

LED farları daha ince yapılı hale gelen otomobilin ön tamponu da daha sportif duruyor. Arka bölümde stopların ortada birleştiği görülürken bagaj kapağının ucu spoiler şeklinde tasarlanmış. GLI'da ön tampon ve fren kaliperlerinde kırmızı renk görülebilirken yan aynalar ve jantlar siyah. Panjurda GLI arması sunan model iki büyük egzoz çıkışı da sunuyor.

İç mekanı Avrupalı Volkswagen modellerininkinden çok daha eski görünen otomobilde dokunmatik düğmelere sahip direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli sunuluyor. Dokunmatik ekran orta konsolun üzerinde ve havalandırma kumandaları da dokunmatik. Köşelerdeki havalandırma çıkışları şık bir şekilde gizlenen otomobilin GLI donanımında metal padal seti ve GLI armaları, kırmızı dikiş iplikleri ve daha yüksek yan desteklere sahip ön koltuklarla sunuluyor.

1.5 litre hacimli, turbo beslemeli motoru 160 beygir güç üretmeye devam ederken bu ünite artık sadece 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor. GLI'ın 2 litre hacimli ünitesiyse 231 beygir güç, 350 Nm tork üretiyor. Bu araç 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder