26 Haziran 2024 Çarşamba

Aston Martin Valiant

Aston Martin'den bir sürpriz daha geldi. 2023 yılında tanıtılan Valour'a daha da güçlü bir kardeş geliştiren İngiliz üretici, bu araçtan 38 adet üreteceğini açıkladı. Aracın asıl ortaya çıkış nedeniyse Fernando Alonso'nun kendisine özel bir Valour geliştirilmesini istemesi olmuş.

Önden bakıldığında panjurun, farları da içerisine alacak şekle geldiği görülebilecek otomobilin splitter ve yan eteklerinde ek kanatçıklar kullanılmış. 21 inç çaplı, magnezyum jantlara aerodinamik kapaklar takılırken çok daha büyük bir spoiler, elden geçişilmiş difüzör ve üç yerine dört merkezi çıkışa kavuşan egzoz sistemi gözlerden kaçmıyor.

İç mekanda, daha ince kollara sahip direksiyon simidi, tamamı metal pedal seti, mekanizması görünen manuel şanzıman, karbon fiber Recaro koltuklar, dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, ortaya alınan motor çalıştırma düğmesi, bol karbon fiber, yarım takla kafesi ve kapı tutacaklarının yerini alan kayışlar farklılıkları oluşturuyor. Bu yenilikler aynı zamanda 50 kg üzerinde hafifleme sağlıyor.

Kaputu altında 5.2 litre hacimli V12 üniteyi koruyan otomobil çift turbo beslemeyle 745 beygir güç, 753 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olan otomobilde adaptif süspansiyon sistemi ve önde 410, arkada 360 mm çapa sahip karbon seramik disklerle donatılmış fren sistemi de bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder