26 Haziran 2024 Çarşamba

Volkswagen Golf R


Volkswagen Golf'ün en güçlü modeli makyajlandı. Diğer kardeşlerin gördüğü yeniliklerle bizleri karşılayan Golf R'ın farklı yanıysa uzun süredir güncellenmeyen motorunun az da olsa güçlenmiş olması. Bu arada siyah detaylarla sunulan Black Edition da aracın en performanslı seçeneği haline geldi.

Diğer Golf'lerde de görülen makyajlı far ve stoplarla donatılan otomobilin ön tamponu biraz daha agresif görünüme kavuşmuş. 18 veya 19 inç çaplı jantlarla donatılabilen otomobilin arkasında spoiler ve tampon tasarımı korunmuş. Akrapovič egzoz sisteminin dörtlü çıkışı da makyajla değişmeyen detaylar arasında.

Performance paketini standart olarak sunan Black Edition'da stopların koyulaştığı görülebilirken siyah renkli jantlar ve kaliperler de bu araca özel. Bu donanım seviyesinde marka logoları ve dörtlü egzoz çıkışları da siyah renkte geliyor.

İç mekanda da büyük yenilikler sunmayan otomobilde Golf'ün standart yenilikleri görülüyor olsa da göbeği yenilenen direksiyon simidinde dokunmatik düğmelerin korunduğunu görebiliyoruz. Büyüyen dokunmatik ekran, karbon fiber trim parçaları ve sabit kafalıklı koltukların haricinde R armaları da otomobilin kimliğini belirliyor.

Kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motoru barındırmaya devam eden otomobil 333 beygir güç, 420 Nm tork üretiyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemini de koruyan otomobil sertlik ayarlı süspansiyon sistemine de sahip.

Hatchback modelleri 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilen Golf R'ın maksimum sürati 250 km/s'te sınırlı. 0-100 Hızlanma süresi Variant gövdeyle 4.8 saniyeye yükseliyor. Performance paketiyse maksium sürati 270 km/s'e yükseltiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder