24 Mart 2024 Pazar

Nissan Kicks


Nissan'ın kompakt SUV modellerinden Kicks yeni nesline kavuştu. Daha önce Çin'de tanıtılan Pathfinder konseptine benzer bir yüzle karşımıza çıkan yeni otomobil eskisinden daha büyük. İç mekanda da beklendiği gibi modern bir görünüm sunulmuş.

Dik bir ön panjura sahip olan araçta çok katlı far grubu ve küçük tepeciklerden oluşan kapı ve tampon altı korumaları öne çıkıyor. Çift renkli jantlarda aerodinamik tasarım kullanan Nissan tavan ve yan aynaları kontrast renklerde sunabiliyor. 

C sütununda önceki nesilden daha yumuşak hatlar barındıran aracın arkasında spoiler ve ilginç tasarıma sahip, 3 boyutlu LED stoplar görev yapıyor. Boyu 4.366 mm'ye, eni 1.801 mm'ye ve yüksekliği 1.631 mm'ye ulaşan Kicks'in aks mesafesiyse 4 tekerlekten çekişli seçeneklerde 2.664 mm'yi buluyor.

Sade yapılı kokpit tasarımında ailenin diğer araçlarında gördüğümüz direksiyon simidi, dokunmatik ekran ve dijital gösterge paneli öne çıkıyor. Farklı renklerde alınabilen döşemeler, ön koltuk kafalıklarında hoparlörleri bulunan Bose ses sistemi ve vites kolunun korunması ilgi çekici. Havalandırma kumandalarının dokunmatik hale gelmesiyse bazılarını üzebilir.

İlk olarak A.B.D. versiyonları tanıtılan SUV bu nedenle atmosferik emişli, 2 litre hacimli, benzinli bir motorla ortaya çıktı. 141 beygir güç, 190 Nm tork üretebilen modelde sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) kullanılıyor. 2 veya 4 tekerlekten çekişli olarak alınabilen Kicks'in yerden yüksekliğiyse 213 mm'ye ulaşmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder