24 Mart 2024 Pazar

BMW Vision Neue Klasse X


BMW, geçtiğimiz yıl tanıttığı Vision Neue Klasse'nin SUV seçeneğeini de sergiledi. 800 Volt mimarisine sahip bir elektrikli otomobil olan konsept 2025 yılında seri üretime girecek. Köşeli hatlara sahip olsa da model, BMW'nin güncel SUV modellerinden %20 daha aerodinamik.

Köşeli hatları sedan kardeşini andıran otomobilin agresif bir tampona sahip ön bölümünde farların da aynı şekilde tasarlandıkları görülebiliyor. BMW'nin böbrek panjuruysa markanın klasiklerine gönderme yapar biçimde bu bölüme eklenmiş. Cam altlarında yer alan gizli kapı kolları ve kameralı yan aynalar haricinde büyük jantların tasarımları da aerodinamik verimliliği artırmış.

İnce yapılı çamurluk ve kapı altı korumalarına sahip olan model şişkin çamurluklar sayesinde güçlü görünüyor. Arka bölümdeyse spoiler, 3 boyutlu LED stoplar, sportif görünen ve gövdeden çıkıntı yapmayan tamponla difüzör çıkışı dinamik duruşu pekiştirmiş.

Sedan kardeşe benzerlik iç mekanda da devam ediyor. Önemli bir bölümü geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen kısımda ilginç tasarımıyla dikkat çeken direksiyon simidi, ince tutulan dijital göstergeler, yatık yerleşimli dokunmatik ekran, cam tavan ve 3 boyutlu head up display gibi donanımlar mevcut. Arka koltuklardaysa yastıklı, sıcak bir ortam mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder